¿Què és microteatre?

Durant dues setmanes, del 13 al 23 de novembre de 2009, gairebé 50 artistes entre directors, autors i actors van presentar un projecte teatral anomenat POR DINERO en un antic prostíbul a Madrid. L'espai va ser cedit per l'associació Triball a Miguel Alcantud, autor de la idea i coordinador del projecte Microteatro.

En les 13 habitacions del prostíbul es varen allotjar 13 grups autònoms i independents amb la premissa de crear una obra teatral de menys de 10 minuts per un públic de menys de 10 persones per sala amb una temàtica comuna, la prostitució. Aquestes obres es representaven tantes vegades com fos necessari, amb cua de tres hores de públic que esperava al carrer, arribant a representar-se alguna de les obres fins a 20 vegades al dia. Gràcies als diferents punts de vista que va fer cada una de les companyies, el públic rebia diferents maneres de tractar un mateix tema.

Així va néixer MICROTEATRO, un nou concepte de format teatral: microobres de quinze minuts sobre un mateix tema, representant en espais petits per a menys de quinze espectadors per passi i diferents sessions al dia. D'aquesta manera, l'espectador pot escollir tant el temps que vol passar al teatre, segons el nombre d'obres que vulgui veure, així com els diners que es vol gastar, ja que cada visita a una sala es paga de forma individual.

Pel món

Després de 3 anys d'èxit a la capital MICROTEATRO comença a créixer arreu del món. Primer Ciudad de México i València se sumen a la família. Poc després s'afegeix Costa Rica, Buenos Aires, Málaga, Sevilla, Puebla, Guadalajara, Miami, Veracruz i Almería. Finalment després de molts mesos de treball i recerca d'espai, Microteatre Barcelona s'adhereix a aquest meravellós projecte.